2009. augusztus 29., szombat

Meggyszósz a főtthusihoz

Meggy-szósz 6 személyre
Hozzávalók
3 üveg magozott meggy
1 db egész citrom
fahéj
szegfüszeg
Besüritéshez
2 db vanilia puding
2 evőkanál tejföl
8 dl tej
Éesitéshez
25 szem édesitőszer (LIDL-s: Cologran)
de aki édesebben szereti, az tehet bele még 10 szemet




A hozzávalókat (a habarás kivételével) egy nagyobb (5 literes) lábasba tettem és lassu tüzön kb
15-20 perc alatt puhára főztem
majd elkészitettem a habarást.
2 csomag vaniliapudingot elkevertem 2 evőkanál tejföllel és a 8 dl tejjel
habverővel simára kevertem és belecsurgattam a lábasba.



2-3-szor habverővel megkevertem és amikor egyet rottyant, már félre is huztam, mert elkészült.
Ezt még korán reggel megfőztem, hogy amikorra tálalni kell, már ne legyen nagyon meleg.
Főtt csirkecombbal tálaltam.






2 megjegyzés:

  1. Szia Viki! LÁtom már megint alkottál! Nagyon jol néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Szia dukita! Ha holnap átjössz, még maradt egy kicsi :)

    VálaszTörlés