2009. augusztus 13., csütörtök

Minek nevezzelek ?

Minek nevezzelek nevet adtam a kenyeremnek, mert nem találtam jobbat. Limara és Margitka oldalán keresgéltem olyan finom kenyér recepteket, amelyeket eddig még nem készitettem el, de amelyek tetszettek, ahhoz mindegyikhez hiányzott valami a konyhámból. Ezért aztán bebujtam a speizbe és amit találtam, mindenből tettem egy kicsit bele. Igy sikerült összehozni ezt az 1,7 kg-os kenyeret, aminek valami fantasztikus ize van.

Hozzávalók, ahogyan én készitettem:
1,7 dl viz
2 dl kefir
2 dkg margarin (LIDL-s sütő margarin)
50 dkg BL 65-ös liszt
10 dkg BL 55-ös liszt
5 dkg tönköly fehér liszt
10 dkg teljes kiörlésü rozsliszt
10 dkg rétes liszt
3 csapott evőkanál burgonyapehely
20 dkg öregtészta
3 kis mérőkanál só
1 kis mérőkanál barna cukor
késhegynyi aszkorbinsav
Ezt a mennyiséget kicsit soknak tartottam kenyérsütőgépben előkésziteni, ezért 20 percig dagasztógépben dolgoztattam meg.
Dagasztás után lisztezett kelesztőtálban duplájára kelesztettem (kb 40 perc)
Dagasztógépben ujra 20 percig dagasztottam.
Egy hatalmas jénai aljára sütőpapirt tettem és ujabb kelesztés 40 percig. (félidőben bevágtam)
A sütőt előmelegitettem, és maximumon sütöttem 1 óráig.



ilyen (1,7 kg-os) lett


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése