2009. augusztus 31., hétfő

Pác és hús harmonizációja

Milyen húshoz, milyen pácot ?
Pácfajták és fűszerezés:
Nyúl:
olajos fokhagymás,
Vadashoz vizes pác.
Fácán: egészben - vizes pác; combra, mellre - olajos, currys vagy olajos fokhagymás.
Szarvas: idősebb vagy nagyobb darabok - vizes pác; szeletekre olajos vagy mustár pác.
Vaddisznó: idősebb vagy egész comb, gerinc - hagymás, fokhagymás vizes pác; szeletre joghurt pác.
Őz: olajos vagy tejszín pác kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal.
Marha: vadashoz vizes pác, szeletben sütéshez mustáros pác, hagymával, fokhagymával.
Szárnyasok: olajos vagy tejszín pác, fokhagymával.
Sertés: olajos vagy mustáros pác, hagymával, fokhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése