2009. szeptember 3., csütörtök

Tárkonyos pulykaragu leves

Hozzávalók: (4 személyre)
2 nagy szelet (40 dkg) pulykamell
2 szál sárgarépa
2 szál fehér répa
Őrölt tárkony
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 közepes burgonya 
1 evőkanál só,
1 tk őrölt bors,
1 tk köménymag
3 gerezd fokhagyma
1 db pritamin paprika
1 citrom karikára szelve
tejföl
2 evőkanál liszt
Elkészités:
Az olajon a kockára vágott vöröshagymát megpárolom, megsózom. Hozzáadom a kockára vágott pulykamelleket. Fehéredésig piritom a husokat, majd rászórom az őrölt tárkonyt.
10 percig -alacsony hőfokon- párolom.
Felengedem vizzel, és beleteszem az apróra vágott zöldségeket, a krumplit és a füszereket. Lefedem és lassu hőfokon 35-40 percig főzöm.
Amikor a hus megpuhult, 2 evőkanál lisztet elkeverek 4 dl tejszinnel (nekem most tejfölöm volt itthon) és habverőn keresztül -állandó kevergetés közben- belecsurgatom a levesbe, igy nem fog összeturósodni a tejföl.  Rotyogtatok rajta egy kicsit és utána csurgatom bele a citrom levét.
Rácsurgatott tejföllel és citromkarikával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése