2009. október 27., kedd

Bacon-be öltöztetett, tojással töltött húskoszoru

Hozzávalók
1 kg darált sertés hús
20 dkg zsemlemorzsa
4 egész tojás
1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
4 gerezd aprított fokhagyma,
1 tk köménymag
1 ek. só
1 tk  őrölt bors
1 púpos evőkanál piros füszerpaprika
bacon szalonna,
s ha még finomabbra szeretnénk, akkor egy pár nagyon vékony szelet házi, enyhén füstölt husos szalonna
főttojás (ez a formától is függ, hogy mennyi. Nekem 11 db-ra volt szükségem)
Elkészitése:
Az összes hozzávalókat jól összegyúrtam, a 11 db tojást megfőztem.
Bacon szalonnával a fenti kép szerint kibéleltem egy kapcsos formát
A forma aljára tettem egy sor bekevert husit, s ráültettem a főttojásokat. A tojások egyik végét kicsit ferdén levágtam, hogy a kör kialakuljon.
Amikor ezzel elkészültem, a bekevert hús másik felét ráraktam a tojásokra, a forma szélén lelógó bacon szalonnákat a husra hajtottam, és megraktam a tetejét a finom vékonyra szelt házi szalonnával.
200 fokra felmelegitettem a sütőt. A formát egy tepsire helyeztem és kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütöttem.
kb 20 perc után alufóliával letakartam a tetejét. (féltem, hogy a szalonnák esetleg megpörkölődnek, de ha egyenletes a sütő melege és esetleg kisebb fokon, hosszabb ideig sütjük, akkor nem szükséges betakarni.
Kisülve, felszeletelve így néz ki. Nagyon fincsi vacsora és hideg reggeli készült belőle, de akár főételként is adható, krumplipürével és valami nagyon hozzá illő befőttel. (Én most birsalma kompóttal tálaltam).
S természetesen az előtte frissen kisült kenyérrel :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése