2009. október 10., szombat

Paradicsompüré - még talán nem késő


Teljesen kétségbe estem, amikor  beállitott 33 kg paradicsom hozzám. Mit is kezdjek vele. Valamikor régen volt paszirozóm, de hol van már az az idő ? :)
Mindegy, hozzá kellett fogni, s mint a képen látható eredmény mutatja, nem volt hiábavaló.


..........hát így indult :)

mégiscsak jó az "öreg" mixerkészülék a háznál :)

minden 7 literhez (merthogy a fazekakban ennyi lett a püré) adtam 2 kisebb evőkanál sót, 2 evőkanál édesitőszert -Cologran: LIDL-ben kapható-

s ime itt látszik (ami nem látszik), hogy nincs rajta viz, mert az igazság az, hogy 12 óráig -legkisebb fokozaton- főtt

puha, pihe plédek között 4 napig melengették egymást, mindaddig, amig ki nem hültek. Ma már a polcokon hevernek.
Sok időbe telt a kifőzés, de nem ivólevet, nem piros vizet, hanem kifejezetten főzéshez használható paradicsompürét sikerült kifőzni.
Megérte a fáradozást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése