2009. november 20., péntek

Lecsós csirke tarhonyával


Nagyon szeretjük a sült husit, a tarhonyát is, de valahogy a kettő nem nagyon passzol össze, s miután valami nagyon gyorsat kellett kitalálni hozzá, jött az ötlet, hogy van zöldpaprika és paradicsom is, no akkor egy gyors kis lecsót hozzá, s igy készült el ez a fincsi lecsós sült csirkecomb tarhonyával.
Hozzávalók:
1 db sült csirkecomb (levesben főtt és csak pillanatnyi átforgatásra került olajba)
2 evőkanál tarhonya,

0,5 dl olaj
1 kicsi fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 db közepes paradicsom

Elkészitése:
a fél dl olajon nagyon picit megpiritom a tarhonyát, beleteszem a sót, és felengedem háromszor annyi vizzel, mint a tarhonya volt.
Megkeverem, fedőt teszek az edényre és a legkisebb fokozaton addig párologtatom, amig a viz majdnem teljes egészében elfogy. Ekkor elzárom alatta a lángot és egy konyharuhával a lefedett lábast beteritem, s a melegben jól megpuhulnak a tarhonyaszemek. Igy lesznek pörgősek és nem ragacsosak.
Közben szintén 0,5 dl olajon megpiritom a nagyon apróra vágott vöröhagymát, megsózom, s hozzáadom a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Kicsit erősebb lángon kavargatva, gyorsan elpárologtatom a paradicsom levét, s máris kész, lehet tálalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése