2010. április 19., hétfő

Pangasius újra - vagyis terítéken a cápaharcsa

Egyszerüen imádom (imádjuk) ezt a halat. Nagy becsülete is van az én asztalomon, hiszen közel -vagy talán még több is, mint- 3 éve nem voltam hajlandó beengedni a halat a konyhámba. Volt egy hosszú időszak, amikor csakis és kizárólagosan a busát, abból is a pöttyös busát fogyaszthattam. Aztán történt egyszer, hogy valami pocsolya ízt éreztem, de hogy honnan azt nem is tudom, mert azt a busát, s még egy-két társát, (amit ezekben az időszakban elfogyaszthattam) mint pl. az afrikai fekete harcsát, szerény kis városomban találom meg. Csupán be kell ülni a négykerekümbe és "kikarikázni" a HAKI-ba, s kedvemre pecázhatok a szó szoros értelmében, mert még azt is megengedi, hogy én fogjam ki. (Ezért sem értettem a pocsolya ízt. De ez a történet már a múlt) Szerencsémre egy pár hónappal ezelőtt bátorkodtam megvásárolni az első csomag halat. (bevallom félve, mert ez azért nem olyan árban van, hogy csak úgy kidobjuk a kukába, ha mégsem jött be) :-)
Nem is nagy kedvvel fogtam hozzá az elkészítéséhez, de addig győzködtem magam, amíg azt vettem észre, hogy már az ebéden is túl vagyunk, és még jól is esett. Ezen felbuzdúlva, ezt a halat már nem engedem, hogy kiússzon a kezeim közül. Már csak az afrikai fekete harcsa várat magára, de remélem annak is hamarosan eljön az ideje.
Diétám során nem főzök két félét, férjuram is hajlandó velem tartani, csak az Ő tányárjára mindig egy kicsivel több rizs kerül, mint köret. Nem is értem mit szeret a rizsben, mert nálam viszont ez nem jön be:) - na de Ő tudja, ha kell neki, hát egye:) Én jól elvagyok a zöldségekkel is.
Ahogy most készítettem:
A zöldségekkel kezdem: Pároló edénybe szép sorjába beraktam ami csak található volt a hütőszekrényben. Azért nem írom, hogy melyek azok, mert mindenki olyan zöldséget párol, készít, eszik, fogyaszt, amihez kedve van.
Abszolut zsírmentesen mikrózható edényben pár perc alatt elkészülnek. Most még egy kevéske medvehagymát is karikáztam a köret tetejére.
2 nagy szelet panasiust előző este kiolvasztottam. Csíkokra vágtam, s parányit besóztam, borsoztam, balzsamecettel lelocsoltam, majd rácsurgattam egy kevéske citromolajat. Letakartam és 2 óra hosszára a hütőbe tettem.
Egyidőben a zöldségekkel fogtam hozzá az elkészítéséhez. (A zöldségek a mikróba, míg a halat, s két vékonyka szelet bakon-t) egy vokba beletettem, párszor átforgattam és 7-8 perc alatt készre pároltam.

Így készült el a mai ebédünk csekélyke negyedóra alatt, s előtte kb 5 perc sem kellett a zöldségek előkészítéséhez, a sárgarépa megtisztításához. Frissen tálalva, még egy parányi citromot rácsöpögtettem, s egy kis frissen őrölt borssal megszórtam.


6 megjegyzés:

  1. Bianka, ezt én is állítom. Akár minden nap megenném:))

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretjük a pangasiust :)

    VálaszTörlés
  3. Ami :)) nálam is jöhetne akár minden nap és minden variációban.

    VálaszTörlés
  4. A legfinomabb hal amit valaha is ettem.
    Most akciós volt a Pennybe.

    VálaszTörlés
  5. Tökmagi! júj nem mondod? Akkor én most erről lemaradtam? Na gyorsan utána nézek, hátha még maradt egy kis olcsóság :))
    Mi is nagyon-nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés