2010. június 14., hétfő

Meggyes-tejszines-barackos

Még mindíg hőség van. Tulajdonképpen fagyit akartam készíteni, amit meg is csináltam, csak szerencsétlen nem lett valami fotózható, de erről majd egy másik postban, mert akármilyen csúnya is lett, de nagyon finomra sikerült.
Már a szenvedés határán voltunk, vagyunk a hőség miatt, s attól is, hogy nem ehetünk valami finomságos, hüsitő valamit -de ilyen időben kimozdulni a lakásból........ én nem is merek rágondolni.
Szerencsétlenkedésem a fagyival úgy hozta, hogy maradt vagy két maréknyi óriásszemü, nagyon édes, gyönyörü bordó  meggy, ami most bevetésre került, s pillanatok alatt a pohárban landolt, majd még hamarabb a gyomrunkat hütötte :) :)
A  meggyeket összeturmixoltam, két nagyobb kanál saját készitésü sajtkrémmel (mondhatnám, hogy mascarponéval, de az enyém sokkal fincsibb) :-) pár szem édesítőszerrel megbolondítottam, s belekanalaztam a poharakba.
A tejszínt felvertem, s a meggy-egyveleg tetejére halmoztam, de nehogy már ilyen egyszerü legyen, még egy kis apró kockára vágott őszibarackot is szórtam rá, s a tetejére olvasztott csokit csurgattam.

Nem volt rossz :-) :-)


7 megjegyzés:

  1. Azt meghiszem, hogy nem volt rossz!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!!!! Mitől is lett volna rossz??? hiszen fincsi hozzávalókból készült. Itt nálunk is rekkenő meleg van.:)

    VálaszTörlés
  3. Hát ebből én is kérek!
    Nagyon jól néz ki, és bizonyára finom is!

    VálaszTörlés
  4. Bianka,

    Mary,

    Gizi,

    Juci !

    Lányok, köszönöm. Pedig ez csak egy szerü kis fincsiség, de nagggggyyyonnn veszélyes rászokni :)))

    VálaszTörlés
  5. nyami, én is megkóstolnám, jó reggeli lenne.

    VálaszTörlés
  6. Jucy ! Irtam ám !! - ha figyeltél, hogy életveszélyes rászokni :):):)

    VálaszTörlés