2010. december 20., hétfő

Paprikáskrumpli füstlivel

Ez is egy félóra alatt elkészülő hétköznapi könnyü étel. A jó és kicsit különleges  ízét a paprikáskrumpliba belefőzött zöldséges, borsos füstli adta meg.

Hozzávalók és elkészítés:

2 közepes krumplit,
1 fej vöröshagymát megtisztítottam,
1 zöldpaprikát felkarikáztam,  
1 paradicsomot, kockára vágtam
só, ízlés szerint,
2 pár zöldséges, borsos füstli
kevés olaj,

A parányi olajat tettem egy kisebb lábasba, bele az apróra vágott vöröshagymakockákat, a zöldpaprikát, a paradicsomot, majd sót adtam  hozzá. Fedő alatt puhára pároltam. Félrehúztam és egy kávéskanál piros füszerpaprikável elkevertem, s kevés vizzel felöntöttem. Beleraktam a krumplit, ujra fedőt tettem rá, közepes, vagy inkább kisebb lángon  (ez a krumpli fajtájától is függ, mert ha hamar szétfő, akkor nagyon kevés idő kell a főzéshez)  kb 10 percig főzetem.
Ezalatt az idő alatt 1 tojásból kevés liszttel nokedli tésztát készítettem, s beleszaggattam a lábasba. Amikor a nokedlik is belekerültek, a virslik felét felkarikáztam, majd a másik felét egészben adtam hozzá.
Fedőt újra rátettem, elzártam alatta a tüzhelyet és a gőzben a füstlik megpuhultak és az ízüket szinte frissen megtartották.


2 megjegyzés:

  1. Bármennyire is egyszerű, én imádom. Akárcsak a lecsót.

    VálaszTörlés
  2. Hobbychef ! ha hiszed, ha nem, mi is nagyon szeretjük :)))

    VálaszTörlés