2011. május 23., hétfő

Ha eper, akkor desszert - ha desszert, akkor eper :-)

Valani desszertre vágyott a "csapat", de nem süteményre. Sütemény sütés elhalasztva mai napra, de az majd holnap jön :)

Ehez mégcsak főzési tudomány sem kell, csupán

2 liter szénsavmentes almalé, 2 nagyobb alma, 3 fél őszibarack befőtt, és leve,  fél kg eper,  (nálam egy kiló volt, amig hozzá nem fogtam megmosni) :)
étkezési zselatin.


Az almalevet meglangyosítottam és a zselatin port (tasakon lévő leirás szerinti mennyiséget)  elkevertem benne.
Amikor már majdnem kihült, akkor a poharakba egy fél merőkanálnyit belemertem és hütőszekrénybe raktam, hogy megdermedjen. Addig a gyümölcsöket megmostam, felkockáztam.

A megdermedt almalére ráhalmoztam a felkockázott gyümölcsöket és a félbevágott epret, majd a mardék lébe belekevertem a dobozban megmaradt őszibarack befőtt levét. Ujra meglangyositottam egy kicsit, hogy keverhető legyen, s szépen rákanalaztam a gyümölcsökre. A pohár szélén lévő epreket belemártottam a zselatinos gyümölvs-lébe. Ujra hütőszekrénybe raktam, s kb 1 óra mulva már fogyasztaható is volt.

A színösszeállításhoz egy kis kivi hiányzott, de az nem volt itthon. No majd legközelebb :)

Legközelebb ha készíteném, akkor nem poharakba, hanem inkább egy őzgerinc formában kezdeném rakni a hozzávalókat. Kiborítva szépen lehetne szeletelni, s talán még gusztusosabb is lenne :)

1 megjegyzés: