2011. május 23., hétfő

Rakott palacsinta

Ez a hévége a válogatós hétvége volt nálunk. Két gyönyörűséges unokánk egész hétvégén péntektől-vasárnapig nálunk voltak.
Mi is jöhetett sorba a főzésnél, mint egy jó gulyásleves, s hozzá egy jó kis rakott túróspalacsinta. Igenám, de itt is ki kellett hagyni egy-két dolgot, pl: a mazsolát egyik gyerek sem szereti, így aztán az nem is került bele. Gondoltam, na akkor megspékelem jócskán citromhéjjal, hááááát az meg nem vót itthon. Ill. a fagyasztóban van mindíg pár darab, de annak a héját nem lehet lereszelni, na meg egyébként is az összes reszelőnk felmondta a szolgálatot.

Na de azért nem volt ám panasz erre a kis rakott palacsintára :-)


Annak rendje-módja szerint fele tej- fele buborékos ásványvíz, tojás, só hozzáadásával sütöttem 16 db palacsintát.
1 kg turóhoz hozzákevertem 4 db óriási házi tojást, és annyi édesítőszert, hogy nagyon kellemes íze legyen, no és egy kis (2 teáskanál) házi vaniliacukrot.
Ezzel a turóval egyenként megtöltöttem a palacsintákat.
Egy -erre alkalmas- tepsit kikentem vajjal, hosszában, majd keresztbe leraktam a megtöltött, feltekert palacsintákat.
Tetejére fél liter tejfölbe 2 teáskanál vaniliacukrot, 4 tojást, kevés édesítőszert elkevertem, s ezt rácsurgattam a palacsintákra. Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra, jó lazára sült. 

Aki kért a tetejére, még kapott vaniliás porcukrot.

4 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet!A Stahl féle palacsintát még nem próbáltad?
    Citromot szoktál fagyasztani, jól olvastam?

    VálaszTörlés
  2. Nellikém, Stahl féle palacsintát még nem próbáltam. Nekem nincsenek szakácskönyveim, nem tudnék mit kezdeni velük, de tényleg. :) bár szerintem a neten biztos kóborol a Stahl féle recept, de nekem mindig azonnal kell valami és nincs időm keresgélni :) :)

    Igen, főleg azokat a citromokat szoktam lefagyasztani, amelyeknek a héját lereszelem. A lereszelt citrom, irány a fagyasztóba, és amikor csak a lé kell, előveszem. Semmi károsodás nem éri.

    VálaszTörlés
  3. Elküldöm majd neked a recit emailben.
    A citrom tippet, köszönöm, még nem hallottam, de ki fogom próbálni, mert amikor kellene akkor éppen nincs itthon.

    VálaszTörlés
  4. Micsoda fantasztikus finomságokat készítettél

    VálaszTörlés