2011. augusztus 21., vasárnap

Májgaluskaleves

Igazi csirkehúslevest terveztem, de ebben a melegben senki sem kivánta, így esett a választás erre a könnyű kis levesre.






Könnyű volt a dolgom is, mert volt készen húslé, ezért egy kis friss répakarikákkal felfőztem, majd elkészítettem a májgaluskákat.

30 dkg csirkemáj - csipet só - csipet fehér bors - 1 kicsi fej vöröshagyma - 2 tojás -  gríz amennyit felvesz - 

A májakat megtisztítottam a hártyáitól és egy kisebb késsel elkapartam, hozzáadtam a tojást, a sót, a borsot, az apró kockára vágott vöröshagymát, s annyi grízt, hogy kellemesen lány anyagot kapjak.

Forrásban lévő húslébe nokedli szaggatóval beleszaggattam, s máris kész volt a fincsi levesünk.

12 megjegyzés:

  1. Egyszerű és biztosan nagyon finom is!
    Ez a Viki-s kurzor nagyon tetszik! Gratula!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Szeretem a májgaluskát zöldséglevesbe!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta. Jó, hogy eszembe juttattad, készítek is a héten. :)))

    VálaszTörlés
  4. De jól néz ki! Biztos finom volt! :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj de finom lehetett:) Anyukám nagyon gyakran készített házi májgaluskát a levesbe, szép emlékek:)

    VálaszTörlés
  6. Ezer éve ettem! De még emlékszem, hogy nagyon de nagyon finom leves.
    Nagymamám szokta készíteni.

    VálaszTörlés
  7. Még sosem ettem májgaluska levest, de nagyon finomnak tűnik.

    VálaszTörlés
  8. Még sosem készítettem, pedig férj szereti :)

    VálaszTörlés
  9. Egyszerű és finom:-)
    Nálam is a mélyhűtőben a lé, elő is veszem és csinálok.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretem, de bevallom még sosem készítettem májgaluskát. Talán el kellene kezdeni. :D

    VálaszTörlés
  11. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm.

    Marika! Te is tudsz ilyen kurzort készíteni, csupán ráklikkelsz itt nálam legalul a logóra "V" és kikeresed a neved, s annak kódját épited be egy html kóddal.

    Kati, Bianka, Csilla, éppen itt az ideje kipróbálni. Ennél egyszerübbet, finomabbat el sem tudok képzelni :)

    VálaszTörlés