2012. szeptember 17., hétfő

Grilleztünk - mit nekünk rossz idő.............

Attól még hogy kissé elromlott az idő, azaz nincs már kánikula, nem hagyunk fel a finom falatok mellőzésével. Teljesen a véletlen müve volt ez a hétvégi finomság. Virslis lábtörlőt szerettem volna készíteni. A virslik elő voltak készítve. A tésztához való összes anyag a mérleg serpenyőjében, a vizes anyagok a nyanyával a dagasztógép edényében.  A grillsütő pedig a konyhapulton pihent bevetésre várva. Meg is szólalt Kriszta lányom úgy 10 óra után, hogy nem grilleznék neki egy pár darab virslit ? Nosza, akkor elkezdődött.............
A gondolat pedig tovább folytatódott egészen a hűtő ajtóig, ahonnan előkerültek a zöldségfélék. Cukkini, sárgarépa, zöldpaprika, s a virslik mellé pár szelet bepácolt husi.
A lisztes anyagokból pedig cukkinis kenyér sült.
 
A zöldségféléket felkarikáztam, a sárgarépát és a zöldpaprikát  hosszú keskeny csíkokra szeltem. Egy nagyobb tálban az egészet megsóztam, összeforgattam, majd kb 25-30 perc elteltével  elkezdődött a mennyei finomság grillezése.
 
Grillsütő bekapcsolva, s mire a család úgy dél és egy óra között  összeverbuválódott, már a finom falatok vártak az asztal köré mindenkit.
Senki sem bánta meg, hogy nem "lábtörlő" készült :)
 
S akkor jöjjenek az ínycsiklandozó képsorozatok.
 

Előkóstoló csak virslivel és zöldségekkel, majd ezt már a komolyabb ebédhez való követte.




 
A cukkinis kenyér, amit az előző posztban már láthattatok. Nekünk nagyon bejött.
 

3 megjegyzés:

  1. Szia Viki!

    Engem nem fogadnál lányoddá?
    Micsoda finom étkek!!:)))
    Ígérem mindent megcsinálok:)))))

    puszi Terike

    VálaszTörlés
  2. Terike mellé engem? Hú, nagyon ízlene. Nézz be hozzám, tettem fel képet a paprikákról, mostanában megálltak a növésben, nem tudom kell -e még tovább nőniük?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta falatkák, szívesen kóstolgattam volna én is !:-))

    VálaszTörlés