2012. október 2., kedd

Posztköltözés 3. - Tarkedli - Cseh fánk


40 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
5 dl tej,
10 dkg cukor,
15 dkg zsír,
1 kisebb üveg áfonya lekvár
Elkészítése
A liszt közepébe mélyedést készítünk, 2 dl langyos tejet öntünk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt 2 dkg cukorral, és egy kissé megkelesztjük.
A kovászba keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal kb. 10-15 percig kikeverjük. (Én robotgéppel készítettem)
Egész gyenge, lágy tésztát kapunk.
Melegített fedővel lefedjük, és 3/4 órán át kelesztjük.
Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, s még néhány percig kelesztjük.
Serpenyőbe zsírt forrósítunk, zsíros kanállal a tésztából beleszaggatunk, és nem túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, mindkét oldalát megsütjük,
áfonya lekvárral, melegen tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése