2013. július 22., hétfő

Salsa szószos mexikói mix pennével

Fűszeres vegyes zöldség mexikoi stílusban a neve ennek a finomságnak, de azért egy kis kiegészítőt kapott, ami nem volt más, mint egy finom penne.
Nagyon sokszor vásárolok mexikói zöldségkeveréket, de legutóbb nem is figyeltem mit veszek. Itthon viszont kiderült, hogy ez nem az egyszerű zöldségkeverék, hanem valami  más:  egy jó kis enyhén csípős salsa szószba belekevert sok-sok finom zöldség, no és hozzá a penne tészta, igazi magyar módra elkészítve .
Így aztán keveredett, a mexikói, az olasz és a magyar ízvilág, nekünk pedig nagyon jólesett ez a nagyon gyorsan elkészíthető ebéd, amit mindenkinek ajánlok.
 
 
Két személyre először is odatesszük főni a  sós, olajos vízben a penne tésztát, ami 15 perc alatt elkészül. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a fűszeres zöldséges mixünket.
 
1/2 csomag  (375 g) Fűszeres vegyes mexikói zöldség, amit egy serpenyőben maximális hőmérséklet mellett 1-2 perc alatt felmelegítünk, majd közepes hőfokon további 5-6 percig átmelegítjük, közben néhányszor megkeverjük.
 
A kifőtt tésztát hozzákeverjük a zöldségféléhez és már tálaljuk is. Én  hús nélkül fogyasztottam. Papa kért bele pár karika főzőkolbászt.
 
Így készült el az ebédünk mindösszesen 18 perc alatt.

 
Ha valaki mégis saját maga szeretné elkészíteni ezt az ételt (bár jól gondolja meg, mert akkor nem biztos, hogy negyed óra alatt már az asztalra is tudja tálalni), akkor először is össze kell állítani a mexikói zöldségkeveréket, ami nem más, mint
 
kaliforniai paprika,
bébi kukorica
főttkukorica szemek
sárga paradicsom,
kidney (barna) bab
zöldhüvelyű bab
 
A zöldségféléket párolóedényben puhára pároljuk, majd elkészítjük a salsa szószt, s a kettőt összekeverjük.
 
Salsa szósz
 
2 nagy piros édespaprika (vagy több)
3-4 enyhén csípős pirospaprika
1 fej közepes lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
póréhagyma
1-1 csokor friss petrezselyemzöld és bazsalikom
édeskömény
zsázsa

olívaolaj

A hozzávalókat vágjuk nagyon apróra, keverjük össze az olivaolajjal. Ha elkészültünk vele, akkor 1-2 jó nagy evőkanállal hozzáadunk a zöldségfélékhez, összekeverjük, majd a tésztával is elkeverjük.
 
Ez a mennyiség elég sok, ezért a maradékot bármikor felhasználhatjuk bármilyen ételhez, vagy esetleg mártogatósnak, mondjuk jó kis csipegetni való egy esti TV-nézés akalmával.  
 
                                                                                - o -
 
Én most a könnyebb változatot választottam: megvettem (véletlenül) készen és mondhatom nagyon finom volt.

2 megjegyzés:

  1. Na egy valami végre amit nem szeretek. Biztos finom lehet, de nekem nem jön be.

    VálaszTörlés
  2. Ráadásul, amikor ki akartam mondani belegabalyodott a nyelvem is.

    VálaszTörlés