2013. szeptember 30., hétfő

Laskagomba, krumpli, juhturós sztrapacska

A három összetevő  - laskagomba, krumpli - paprikásnak, na és juhturós sztrapacska, ez mind-mind külön-külön is megállja a helyét, na de így egyben ? Egyszerűen fantasztikus volt.
Kevésnek tünt a gomba, két krumplim volt itthon, s a juhturós sztrapacskából is csak éppen mutatóban volt. 11-kor még nem tudtam mi lesz az ebéd, de 12 után röviddel már ebédeltünk is. Imádom a gyorsan elkészűlő ételeket, s ha még finom is ? - akkor jöhet.
 
 
Ugyan úgy készítjük, mintha gombapaprikást, vagy paprikáskrumplit szeretnénk főzni a következő hozzávalókból:
 
1 evőkanál mangalica zsír
fél kg laska gomba
2 db jó közepes krumpli
1 paradicsom
1 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál köménymag
1 teáskanál piros fűszerpaprika
2 karika nagyon csípős zöld paprika
 
A zsírt felolvasztjuk, a kockára vágott vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikákat beletesszük, pár perc alatt fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot. Keverünk rajta egyet-kettőt. Félrehuzzuk és hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát. 0,5 dl vízzel elkeverjük, s visszatesszünk a tűzhelyre. Hozzáadjuk a felszeletelt megmosott laskagombát. Fedő alatt puhulni hagyjuk. Amikor félkész állapotba kerül, akkor adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és készre főzzük.

 
Ha van egy kis "maradék" juhturós sztrapacskánk, azzal tálaljuk. Feledhetetlen ízharmónia.

4 megjegyzés:

  1. Ez is jöhet ezerrel!

    VálaszTörlés
  2. Hűha, laskagomba, sztrapacska, ...csupa "szeretemdolog" pláne így együtt ... Sztrapacskát eddig csak Szlovákiában ettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wanna! Ezek szerint beletaláltam az ízlésedbe ? :)

      Törlés