2013. november 17., vasárnap

Amerikai palacsinta

 
Amerikai palacsinta, amely nem sokban tér el a hagyományos vékony palacsintától, de ízében, formájában mégis más.
 
25 - 30 dkg liszt
4 dl tej
2 db tojás
csipet só
5 dkg vaj
1 spütőpor
 
A sötőport a lisztben ekeverjük, hozzáadjuk a tejet, tojást, sót, olvasztott vajat. Jól elkeverjük és hagyjuk legalább egy órát pihenni.
 
A kisütéshez eléször a serpenyőt picit kiolajozzuk és egy merőkanálnyi masszát teszünk a felforrósított sütőedénybe. Igyekezzünk vagy kisebb serpenyőt használni, vagy ha csak nagy van, akkor a közepébe csurgatjuk a masszát. Alacsony hőfokon mindkét oldalán szép világosra sütjük.
 
Áfonyalekvárral tálaljuk.
 
Én cukrot nem használok a palacsintákhoz, így az amerikaihoz sem ! Ha nagyon szükséges, akkor édesítőszerrel készítem.

2 megjegyzés: