2015. június 27., szombat

Csírkecomb baconben, a tavasz ízeivel

Szeretnél egy főzéssel két finom ebédet tálalni a vasárnapi asztalra? Itt a lehetőség, hogy megmutassam, hogyan szoktam a levesigényemet úgy megoldani, hogy azt senki se vegye észre, mert csak én vagyok ennyire leveses. S tőlem lehet, hideg, lehet meleg a húsleves bármikor jöhet.
 
Szóval az mindíg úgy kezdődik, hogy én húslevest szeretnék, na de egy csomagban csak 2 db dupla csirkecomb volt.
 
Nem fogott ki rajtam. A két dupla combot előfőztem egy kicsit levesben, majd jöhetett a főmenű!
 
Az előfőzött csirkecombokat bacon szalonnával betekertem, s grilltepsire raktam. Amíg a combok grilleződtek, addig elkészült a köret is, ami nem más, mint
 
egy nagyon finom -kora nyári- köret, azaz az újburgonya, sok sok apróra vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával.
A burgonyákat apró kockára vágjuk, s figyeljük fővés közben, hogy idejében levegyük a tűzről, tehát még olyan roppanósak maradjanak.
Egy serpenyőben egy jó nagy kanál kacsazsírt (esetleg mangalica zsírt) felolvasztunk, ráteszünk egy nagy csokor apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 cikk zúzott fokhagymát. Pár pillanatig összepirítjuk és rárakjuk a burgonyákat. Összekeverjük és 4-5 perc alatt el is készül a finom köret.
 
 
A tavasz, a kora nyár legfinomabb savanyúságával, kovászos uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése