2015. június 25., csütörtök

Töltött tök

Itt az ideje a tökös ételeknek. Tökfőzeléknek indult, de vagy tök nem volt, vagy kapor nem. A kapor most is a kovászos uborkába került, így sikerült, hogy a főzelék helyett, inkább a töltött tököt választottam, amit igazán nem bántunk meg. Így aztán a levesben főtt 3 db japán kakas melle is felhasználásra került.
 
 
Hozzávalók és elkészítés
 
2 db közepes kis tök
3 db kicsi (japán) csirke mell -levesben főzve-
20 dkg kockázott bacon szalonna
16 szelet bacon szalonna csík
só, (óvatosan, mert a tök is besózásra kerül)
bors
8 kockára vágott füstölt sonkás sajt

 
A tököket felkarikázzuk, meghámozzuk, kicsit körbe sózzuk kivül belül és kb fél órára félre tesszük. Addig a tölteléket összeállítjuk.
 
Töltelék
a 3 db japánkakas -levesben megfőzött- mellét késes aprítóban összezúzzuk, kevés borsot, sót,  adunk hozzá. (Nem kell nagyon fűszerezni, mert a levestől már kapott egy finom  ízt)
Egy tálba kirakjuk a csirkemelleket, hozzákeverjük az apróra vágott bacon szalonnákat.
A tök karikákat leöblítjük a sótól, kibélelünk minden karikát 2 db bacon szalonna csíkkal és a töltelékkel betöltjük.
 
 20 dkg füstölt sonkás sajtból kockákat vágunk és ezt rakjuk a tetejére.
 

A kilógó bacon szalonnacsíkokat ráhajtjuk. Előmelegítet sütőben addig sütjük, amíg a tök elkezd picit zsugorodni, a sajt olvadni, és a bacon kissé rásülni a töltelékre.
 
Utólag jöttem rá, hogy egy kis kaporszósszal milyen isteni finom lett volna, de majd legközelebb.
Azért így is nagyon ízletes volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése