2015. szeptember 27., vasárnap

Csirke combok, húsleves Ellában

Folytatjuk a leegyszerűsített főzést. Ella főzőautomata dolgozik már lassan két hete a konyhámban. Vasárnapi (akár lehet ünnepi) ebéd készült. Csirke aprólékból leves 20 perc alatt. Csirke combok gyors pác után Ellában szintén 20 perc alatt, majd előmelegített sütőben egy gyors pirítás, hogy az elengedhetetlen szalonna szeleteim is megsüljenek, s a combok bőre is ropogjon.
Haság burgonya, és zeller körettel tálalva, vegyes (cseresznye és alma) befőttel és csemege uborkával fogyasztottuk. 


Amíg a húsleves főtt az Ellában, addig a csirke combok egy gyors - zöld fűszeres- pácban pihentek Ella teflon edényében. 



Ella maga 





A csirke combokat fokhagymasóval és egy zöld fűszeres gyors páccal bedörzsöltem és belehelyeztem a teflon edénybe.  Sütés előtt 1 mérőpohárnyi húslevest öntöttem alá és hús programon 20 perc alatt finoman megpuhultak.


Ahhoz, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre, 10 percre -előmelegített- sütőbe raktam, s így az elmaradhatatlan szalonna szeleteim is megsültek. 


Diétásan, sült zeller körettel



Azt hiszem, itt a felirat önmagáért beszél. 


Tényleg az igazi nagy kedvencem a húsleves, de hogy eddig még soha sem főtt meg 20 perc alatt, az is biztos. Ezt is csak Ella tudja így.



Igy néz ki, amikor lejár a 20 perc főzési idő. Nem kell leszűrni, semmi hab. Már csak egy jó kis tésztát kell a levesbe befőzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése