2015. szeptember 18., péntek

ELLA az új családtag

Szeretném bemutatni legújabb családtagunkat. ELLA-t, ezt a nagyon intelligens kuktát. Elég sokat gondolkodtam azon, hogy bekerüljön-e a háztartásba, de két nap alatt a legfontosabb dolgokat megoldotta. ELLA marad és vigyázzon a villanyszámlánkra, és főleg engem kíméljen még jobban, hogy ne is kelljen a tűzhely mellett álldogálni :) 





http://www.biofa.hu/termekek



 Elsőnek egy húslevest bíztam rá. Én tudom és a családom, környezetem, ismerősök, barátok is elmondják, (s ez részemről nem nagyképűség), hogy én nagyon finom húslevest tudok főzni. Gondoltam, ha Ella ezt utánam csinálja, akkor maradhat :) 
Főző edényébe mindent belepakoltam, majd a megrakott fazekat belehelyeztem a készülékbe. Leves programra  állítottam és 20 perc alatt elkészült az a nagyon finom húsleves, amihez mi már hozzászoktunk.




Ebben a levesben az én diétás (paleo) tésztám van befőzve, amit maglisztekből gyúrtam, nyújtottam, vágtam, és főztem a levesbe. 


Aki nem diétázik és mindent megehet, az csiga tésztát kapott. 


Ebben a főpróbában, azért adtam ám ELLA-nak egy kis feladatot. Egy nagyobb adag -igazi kapirgálós - csirke aprólék mellé odatettem 2 óriási darab velős csontot. Mint tudjuk, a fiatal csirke nagyon rövid idő alatt elkészülhet, míg a velős csontnak -hogy még a hús is lejöjjön róla, bizony idő kell.
ELLA mindezt összesen 20 perc alatt oldotta meg. 
A levest nem kellett leszűrni, nem volt zavaros. Az íze pedig fantasztikus. A velős csontot pedig darabjaira lehetett szedni. A fiatal csirke hús pedig egy darabban maradt az edényben. 


Ma egy merész húzást csináltam. Éppen kenyeret kellett sütni a férjemnek. Gondoltam, hogy kicsivel több tésztát dagaszt be a Bözsi a Rabszolganő! A nyers tészta egy harmadát levágtam, kis kerek gombócot formáztam belőle és belehelyeztem ELLA-ba. 
A kizsírozott teflon edényébe hagytam  kelni 40 percig, 
Az idő leteltével 2 x 30 percig sütemény programon elkészült, megsült. 


ELLA megkapja a lehetőséget a nagyobb kenyér sütésére. Ez egy próba volt, de beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ha bátrabb lettem volna, akkor az egész tésztát beleteszem, de első próbálkozásnak ez nagyon megfelelt.  Megsült rendesen. Azt kell megszokni ha ELLA fogja sütni -már pedig fogja- a kenyeret, hogy nem sül barnára a külső héja, de ez az én férjemet nem zavarja. 
Az én kenyerem pedig úgysem lisztekből készül, az pedig úgy néz ki, mintha kihipóztam volna  :) 

Holnapra köröm és csülök vár ELLA-ra :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése