2015. november 16., hétfő

Rakott karfiol kicsit másképp


A napi tervben rakott krumpli szerepelt, de miután egy nagyon szép karfiol még ott kukucskált a hűtő szekrényben, így felváltottam a krumplit karfiolra. Előtte pár nappal rántott karfiol volt, de kicsit túlméretezte a szemem a mennyiséget, így aztán egy fej megmaradt (volna) :)  Esküszöm, sokkal finomabb volt.

Hozzávalók és elkészítés
1 Fej karfiolt rózsáira szedve, enyhén sós vízben roppanósra párolva, leszűrve
4 db tojást megfőzve, megpucolva, felkarikázva
3 db tejfölt, két nyers tojást, sóval, borssal felveve
Kolbászt (ízlés szerint a mennyiséget) felszeletelve
20 dkg trappista sajtot lereszelve



A karfiol felét, egy jénaiba belerakjuk, megpakoljuk a felkarikázott főtt tojással, a kolbásszal, majd beterítjük a megmaradt karfiol rózsákkal.  A tejfölt, a nyers tojást, a reszelt sajtot, sóval, citrom borssal megfűszerezve összekeverjük és ezzel a keverékkel jócskán meglocsoljuk a karfioltálunkat.


A sütőnket előmelegítjük 200 fokra. Betesszük a megpakolt jénait. A hőfokot visszavesszük 180 fokra, és 15-20 perc alatt -vagy legalábbis addig, amíg szép piros nem lesz- megsütjük.


Megvárjuk, amig kicsit hűl, s tálaljuk. Jó étvággyal elfogyasztjuk. Ez is kb egy jó 30 perces kategória, elkészítését tekintve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése