2017. április 9., vasárnap

Túrógombóc vanília öntettel



Attól még, hogy én diétázom, s nem ehetek ilyeneket, a családom nem maradhat ki a legfinomabb falatokból. 
Így készült el ez a habkönnyű túrógombóc, de nem zsemlemorzsával, hanem vanília öntettel.



Hozzávalók:


50 dkg túró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna



Elkészítés:

A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojás sárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Ezt követően hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Bő, forrásban lévő vízben kb 10. percig főzzük.
Amíg a nyersanyag pihen a hűtőben, addig elkészítjük a vanília pudingot.

1 csomag főzés nélküli vanília puding
1/2 liter tej

A tasak hátoldalán lévő recept szerint elkészítjük. (A tejbe belekeverjük a pudingport és 3 perc alatt kézi habverővel pudingot készítünk, amit a kifőzött gombócokhoz tálalunk



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése